Get Adobe Flash player

Techniek

Spheres Frankrijk 2014

Deze 3 dimensionale foto is tijdens mijn vakantie in Frankrijk gemaakt

Kickstarter

Al geruime tijd volg ik met name de productdesign ideeën die worden gelanceerd op de site van Kickstarter.
Eerst even een korte uitleg van het fenomeen Kickstarter. Kickstarter is een platform op het internet voor ondernemers en ondernemers in spe met een goed idee hun producten wereldkundig kunnen maken. In feite is het een mogelijkheid om veilig te testen of een idee inderdaad een goed idee is. Geïnteresseerden kunnen deel nemen aan een project door een vastgesteld bedrag te reserveren voor de eventuele aankoop van het product. Van tevoren wordt vastgesteld hoeveel geld nodig is om het product succesvol in productie te nemen. Vervolgens kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor een bedrag. Wanneer op de vastgestelde datum voldoende funding binnen is het project succesvol en zal het bedrag waarvoor je je hebt ingeschreven worden afgeboekt van je rekening. Vervolgens gaat het product in productie en wordt het geleverd. Projecten die dus niet op tijd het vastgestelde bedrag binnen halen zijn niet interessant genoeg en worden gestopt.
Ik heb zo door de jaren heen al een paar projecten gesteund en deze waren allemaal succesvol.
Mijn eerste project was een steun voor een Apple USB toetsenbord waar je de iPad in kon zetten.

20140609-132851-48531252.jpg
Mijn tweede project was een oplaadstation voor mijn iPhone en iPad.

20140609-133625-48985923.jpg
Een derde project is een koptelefoon die niet uit je oren valt tijdens bijvoorbeeld hardlopen omdat je deze helemaal kunt vormen naar het model van je oor.

20140609-134144-49304853.jpg
En het laatste project wat nu loopt is een laadkabel voor mijn iPhone en iPad die in de kabel een accu heeft zitten. Het voordeel hiervan is dat wanneer je apparaat is opgeladen automatisch deze accu wordt geladen in de resterende tijd dat je iPhone of iPad nog op de lader zijn aangesloten.
Je zit dus eigenlijk nooit zonder stroom. Om een idee te krijgen van dit product kan je de onderstaande link volgen.
http://jumpcable.refr.cc/9MQRBJ5
Wanneer je van nieuwe innovatieve dingen houdt nodig ik je uit om eens op de site of de app van Kickstarter te kijken, het is absoluut de moeite waard

Spheres

Een nieuw fenomeen is de zogenaamde sphere, een eenvoudigere vorm van de 3D foto. Dit is een foto die volledig de omgeving vastlegt zowel horizontaal als verticaal. Hiervoor heb ik een speciaal apparaat gekocht, waarin ik mijn iPhone op een statief kan plaatsen. Het apparaat maakt volledig automatisch de serie foto’s van beneden naar boven en van boven naar beneden in een rondgaande beweging. Wanneer de totale rondgang is gemaakt worden de foto’s aan elkaar genaaid met een 3 dimensionaal effect.
Hieronder een voorbeeld hiervan:

Ontwikkelingen

Je blijft je verbazen over de mogelijkheden met mobiele apparatuur. Zo heb ik al ongeveer 1,5 jaar een iPad in mijn bezit en heel langzaam begint deze tablet de functies die vroeger alleen op een laptop of een PC konden worden gedaan over te nemen. Een paar jaar geleden waren dit nog zaken die niet voorstelbaar waren. Gelukkig hebben we visionairs zoals wijlen Steve Jobs die de ontwikkelingen zien voordat ze er zijn. Hoeveel bedrijven ook volgen met tablets, het zal altijd Steve zijn die de weg voor anderen heeft vrij gemaakt met zijn vooruitziende blik.
Naast de iPad en een Macbook air had ik verder geen telefoon die meer kon dan bellen. Eigenlijk is een telefoon daar natuurlijk ook in eerste instantie voor bedoeld maar er zijn natuurlijk tegenwoordig veel meer mogelijkheden. Ik had daar geen interesse in omdat ik de mogelijkheden van zo’n telefoon niet heel hoog inschatte. Nu is het geval dat ik sinds kort een iPhone 3GS heb mogen erven (ivm verlenging van een abonnement en een nieuwe telefoon van mijn vrouw) en er is in een paar dagen een wereld voor me open gegaan.
Alles wat ik op de iPad kan en meer is mogelijk op deze smart telefoon.

20120219-162032.jpg
Dit blog schrijf ik op mijn iPhone en ik heb vanmorgen een pdf file van een declaratie van mijn iphone naar de zorgverzekeraar gestuurd. de pdf heb ik met mijn telefoon via een foto gemaakt en het is verbazingwekkend hoe goed dat er uit ziet.
Ik weet niet waar het stopt maar ik hoop dat visionairs op blijven staan om ons deze mooie ontwikkelingen te blijven bieden.

Internet provider

Sinds 2 jaar ben ik de vaste internet provider van een aantal mede kampeerders op de camping. Ik ben een kampeerder maar ik moet wel van alle gemakken voorzien zijn, zo ook van internet want laten we eerlijk zijn, we kunnen eigenlijk niet meer zonder dit gemak.

4 jaar geleden was er op de camping geen internet en heb ik een schotel gekocht waarmee ik via de satelliet verbinding kon maken met het internet. De provider die dat regelde was astra2connect en was belachelijk duur en belachelijk traag maar……..beter dan niets.

3 jaar geleden had de camping ineens een wi-fi aansluiting en was het mogelijk om gebruik te maken het internet in een straal van 20 meter van het kantoor van de camping. Ik had dat jaar nog mijn schotel en omdat ik zelf ongeveer 100 mtr van het kantoor verwijderd ben was dat voor mij nog de enige oplossing.

Omdat de kosten hoog waren van de schotel en ik het hele jaar moest betalen voor iets wat ik slechts 1 maand per jaar gebruikte ben ik op zoek gegaan naar andere oplossingen. Ik ben op zoek gegaan naar een apparaat wat het signaal van de camping kon opvangen en die het signaal kon versterken zodat ik ook op 100 mtr een goede internetverbinding zou hebben. En die heb ik gevonden in de EnGenius 2611P een apparaat wat zowel als ontvanger als zender kan worden gebruikt.

Ik heb dit apparaat ingesteld als ontvanger en haal daarmee het signaal binnen in mijn caravan, vervolgens stuur ik het weer door naar een EnGenius 5611P met een externe b/g antenne die ik als access point heb ingesteld en voila ik ben de internet provider voor een aantal mede kampeerders die ook eigenlijk net als ik niet zonder internet kunnen.

Hieronder foto’s van de twee apparaten die ik hiervoor gebruik.

op de linker foto is het access point te zien met de externe antenne. Op de foto rechts is de ontvanger te zien die het signaal binnenhaalt op een afstand van ongeveer 100 mtr.

zowel in de caravan als bij de gebruiker op een afstand van 30 mtr is de indicatie voor de kwaliteit van de verbinding “uitstekend”.