Get Adobe Flash player

Maandelijks archief: januari 2012

Relaties

Rondom de kerst is het altijd een tijd van bezinning, op televisie worden in die tijd veel films gebracht die je aanzetten tot denken. over het algemeen vooral over relaties, zowel met familie als met vrienden.In de film is het aan het einde altijd koek en ei en iedereen leeft nog lang en gelukkig…..

Helaas is de realiteit niet altijd zo en zie je dat relaties vaak onder druk staan door zaken die het in veel gevallen niet waard zijn. Het is een moment dat je nadenkt en vaak wat makkelijker relativeert en tot de slotsom komt dat het eigenlijk in het leven maar om een ding gaat en dat is juist die relatie met familie en vrienden.

Ook de relatie met collega’s worden op dit moment door alles wat ik afgelopen jaar om mijn werk heb gedaan met mijn medewerkers, steeds belangrijker. Ik heb contact met een coach die mij helpt in dat traject op mijn werk en daar leer ik veel waardevolle dingen van die ik meeneem naar mijn privé situatie. Gek genoeg is het echter veel makkelijker om het geleerde toe te passen op mijn werk omdat je daar een minder diepgaande relatie met de persoon hebt en dat maakt het makkelijker om over inhoud te praten.

Afgelopen kerst heb ik ook weer veel over relaties nagedacht en heb me gerealiseerd dat wanneer het om vrienden gaat, een aantal van onze echte vrienden in Frankrijk wonen. Vrienden die we op de camping hebben leren kennen in de 27 keer dat we op dezelfde plek op vakantie zijn geweest.We zien elkaar in sommige gevallen ieder jaar slechts 1 of 2 keer of zelfs 1 keer in de 2 a 3 jaar, maar wanneer we elkaar zien en spreken is het goed en weten we dat we op elkaar kunnen bouwen op de momenten dat we elkaars hulp nodig hebben.

Zo heb ik afgelopen kerst mijn gevoelens uitgesproken naar mijn vrienden Jean Francois en Penny en op hetzelfde moment hebben zij ook op een ludieke wijze hetzelfde gedaan in mijn richting in de vorm van een digitale kerstkaart speciaal voor mij gemaakt.Omdat ik het een hele leuke kaart vindt en ik hem jullie niet wil onthouden heb ik de kaart in dit bericht bijgesloten. Door op de foto te klikken kan je de kerstgroet bekijken.

Relaties zijn het belangrijkste wat er is, het leven is zoveel makkelijker en fijner wanneer je geluk en verdriet met elkaar kunt delen. Koester wat je hebt en wees tolerant in je relaties want je weet pas wat je mist wanneer het er niet meer is.