Get Adobe Flash player

Maandelijks archief: juli 2012

Wonderen bestaan echt

We gaan natuurlijk niet zeggen dat de westerse geneeskunde niet deugt want dat zou niet reëel zijn en deze vorm van geneeskunde ook geen recht doen. Toch wil ik zonder afbreuk te doen aan deze vorm toch ook een veel oudere vorm in dit bericht naar voren brengen.

We gaan even terug naar het begin: In maart van dit jaar wordt mijn oudste zoon ziek, hij heeft koorts en heeft pijn aan oren keel en gewrichten. Omdat hij zich steeds slechter gaat voelen gaat hij naar de huisarts en deze constateert dat het niet goed gaat en dat het wenselijk is om zo snel mogelijk naar het ziekenhuis te gaan.

In het ziekenhuis aangekomen wordt hij onderworpen aan een aantal onderzoeken met als resultaat een opname in het ziekenhuis voor een kleine 3 weken. Vele bloedonderzoeken wijzen niets uit en men besluit aan het einde van de eerste week te beginnen met prednison omdat ze nog steeds niet weten wat het is maar vermoeden dat het de “ziekte van Still” is. Ik had daar nog nooit van gehoord maar het kon haast niet anders dan dat zijn omdat alle andere mogelijkheden uitgesloten waren. Omdat er geen middel tegen deze ziekte beschikbaar is wordt om in elk geval iets te doen dus gestart met een hoge dosis Prednison.

Ter observatie blijft hij daarna nog bijna 2 weken in het ziekenhuis waarbij de koorts aanvallen doorgaan en er niet echt progressie in zit. Na drie weken is het nog steeds hetzelfde en onder druk van mijn zoon zelf wordt na hoog beraad besloten dat hij thuis ook kan vertoeven in deze situatie. Het liefst hadden ze gehad dat hij nog langer zou blijven omdat het een uniek geval is en ze er veel van zouden kunnen leren. Dit laatste is natuurlijk heel mooi maar daar zit je niet op te wachten met een gezin met kleine kinderen en een eigen zaak.

Uiteindelijk gaat het thuis na enige weken toch iets minder goed en wordt besloten om de prednison van 30mg te verhogen naar 60mg. Nu is prednison geen goedje wat je heel lang wil slikken, de bijwerkingen kunnen zeer ernstig zijn en zelfs tot de dood leiden omdat de spieren door het middel verzwakken. Aangezien het hart ook een spier is kan dit tot hartstilstand leiden. Al met al wil je als vader niet dat je kind hier langer dan absoluut noodzakelijk aan bloot wordt gesteld.

Nu heb ik een collega gehad die een probleem had met zijn dochter, zij had namelijk last van een “olifantenhuid” dit is een huidziekte die zeldzaam is en waar de westerse geneeskunde geen antwoord op had. Uiteindelijk na jaren ziekenhuis in en ziekenhuis uit te zijn gegaan werd medegedeeld dat ze er maar mee moest leren leven.

Mijn collega liet het daar niet bij zitten en ging op zoek naar alternatieven en die vond hij bij een Chinese dokter in Amsterdam. Na een gesprek kreeg zij een kuur van kruiden mee om het probleem aan te pakken. Het waren kruiden waar thee van moest worden getrokken maar ook kruiden die in bad moesten worden gebruikt. Ik weet niet hoe lang ze deze kuur heeft moeten volgen maar de olifantenhuid is verdwenen en nooit meer terug gekomen…..

Met dit succesverhaal in mijn hoofd ben ik op zoek gegaan naar deze dokter in Amsterdam en ik heb hem gevonden. Op maandag 09-07-2012 om 11:00 uur was het zover dat we bij deze dokter op consult gingen. Het is een oud Amsterdams pand en wanneer je binnenkomt zie je aan de linkerkant een toonbank met daarachter een wand met planken gevuld met allerlei plastic bakken gevuld met kruiden en voorzien van een chinees opschrift. De doordringende geur van deze kruiden is door het hele pand aanwezig en is eigenlijk best aangenaam. Het ziet er binnen oud en verwaarloost uit en je wordt verwelkomd door de huiskat die in de wachtkamer op alle stoelen ligt getuige de vele kattenharen.

Dr Jiang is slechts iedere drie maanden 14 dagen per jaar lijfelijk aanwezig in Amsterdam en zit de rest van het jaar in China.  Zijn zwager en leerling Dr. Xiang Yang Wang is echter het gehele jaar aanwezig en staat bij ieder consult in directe verbinding met zijn leermeester in China middels de telefoon.

Dr Jiang is behoorlijk succesvol en hij is in China onderscheiden voor zijn werk.

Terug naar het eerste consult; We zijn aan de beurt en mijn zoon neemt plaats in het onaangename houten bankje naast de dokter. Hij vraagt wat de klachten zijn, voelt zijn pols en bekijkt zijn tong. De klachten zijn voornamelijk, vocht rond het hart, ontstekingen in de gewrichten, vutloosheid, pijn rond het hart en de onderrug en oor en keelpijn. Een hele waslijst die besproken wordt met Dr Jiang in China. Tijdens het gesprek worden allerlei Chinese tekens op het patiëntenformulier geschreven die later het recept voor de thee blijken te zijn. Dr Xiang geeft aan dat in eerste instantie het vocht rond het hart, de pijn, de ontstekingen en de vutloosheid zullen worden aangepakt en dat een week later een tweede afspraak moet worden gemaakt.

We lopen nu mee met Dr Xiang naar de balie waarachter een vriendelijke Chinese dame de kruiden voor ons samenstelt.

 

 

Het is een feest om te zien hoe ze de afgewogen kruiden moeiteloos gelijkmatig verdeeld over de 7 verschillende stapeltjes. De stapeltjes worden verpakt in plastic en samen in een witte plastic tas gestopt.

We krijgen nog wat dieet instructies mee waarin staat dat sambal, gebakken voedsel en ook gefrituurd voedsel onder andere niet mogen worden gebruikt. De kruiden moeten twee keer per dag in ruim water worden gekookt, de laatste 200 ml die overblijft moet worden gefiltreerd en worden opgedronken. De onderstaande foto laat zien hoe aantrekkelijk dit er uit ziet. Het ruikt heerlijk maar het smaakt verschrikkelijk.

 

Twee glazen limonade laten de vieze smaak weer verdwijnen.

Maar nu het wonder; na een week wordt een echo gemaakt van het hart en wordt bloed afgenomen om te testen of het vocht rond het hart is afgenomen en of de waarden van het bloed zijn verbeterd.

De echo toonde aan dat het vocht rond het hart was verdwenen op een klein beetje rond de aorta na. Alle bloedwaarden waren spectaculair gedaald en wanneer de nierwaarde goed was geweest had de beslissing genomen kunnen worden om de Prednison af te bouwen. Zijn arts staat verbaasd van de vorderingen en mijn zoon geeft aan dat hij bij een Chinese dokter is geweest. De arts is enthousiast en geeft aan dat hij vooral door moet gaan omdat het er erg goed uitziet.

Mijn zoon heeft weer veel meer energie is inmiddels weer bij Dr Xiang geweest voor het vervolg van de kuur. Het gaat nog steeds erg goed en hij heeft steeds meer energie. We hopen van harte dat we op korte termijn de afbouw van de Prednison mogen meemaken want dat zou toch geweldig zijn.

Inmiddels bij de cardioloog geweest en deze heeft inmiddels afscheid genomen omdat hij daar niet meer terug hoeft te komen. Het vocht rond het hart is volledig verdwenen

Ook hebben we inmiddels weer een bloedtest gehad en hieruit bleek dat alle waardes prima waren en dat met de afbouw van de prednison kan worden begonnen. Deze keer mag het met 10mg naar beneden naar een waarde van 50mg, over een maand mag er nog eens 10mg af naar de waarde van 40mg. Jammer genoeg mag het daarna alleen nog maar met stapjes van 5mg per maand en dat betekent in totaal een afbouw periode van 9 maanden en dat is toch wel frustrerend wanneer je bedenkt dat het gebruik nu 4 maanden is.

Maar al met al moeten we het positief bekijken het lichaam reageert aan alle kanten positief en het lijkt er op dat de oorzaak is weg genomen omdat de waarde in het bloed aangeeft dat er geen ontstekingen meer zijn. En uiteindelijk was dat de reden om het immuunsysteem uit te zetten. Niet om de oorzaak weg te nemen maar simpel om de symptomen weg te nemen. Het gevolg daarvan is een vergiftigingsperiode van 13 maanden…. We mogen ons serieus afvragen of dit nu allemaal wel nodig was geweest.

Stof tot nadenken

Ik maak er geen geheim van dat ik een liefhebber ben van Apple apparatuur. Dit verhaal schrijf ik op mijn MacBook Air en dat is met zijn oogstrelende design, gebruiksgemak en betrouwbaarheid een uitstekende laptop. Het is ook met name het design en de solide uitstraling van de Apple apparaten die mijn merkvastheid bepalen. Maar ook het feit dat Apple door de jaren heen onder leiding van zijn bevlogen visionair Steve Jobs een absolute trendsetter is geweest en hopelijk ook zal blijven. Het laatste is de vraag omdat Steve Jobs natuurlijk een heel belangrijke drijfveer was achter het ontwikkelen van wereld veranderende vernieuwingen.

Ik ben pas sinds de introductie van de iPad een Apple fan en dat is dus nog niet zo heel lang, maar wanneer je eenmaal je eerste Apple apparaat in je bezit hebt en ermee hebt gewerkt dan smaakt dat naar meer.
Maar even terug naar de visionair die zoals we allemaal weten inmiddels aan het hemelen is maar verre van vergeten is. Mede door een groot aantal pakkende uitspraken die hij tijdens zijn leven heeft gedaan.

Ik zat vanmorgen te kijken op Facebook. Ik doe daar in principe weinig mee maar ik gebruik het om in contact te blijven met mijn vriend Alex in Thailand. Vaak zet Alex zaken op Facebook die je even prikkelen om na te denken en zo ook vanmorgen werd mijn aandacht getrokken door een plaatje dat hij had geupload.

Het was een foto met daarbij een tekst van Steve. Het was niet de kwaliteit die ik graag zie en ik heb hem daarom opnieuw gemaakt met het onderstaande resultaat:

Wanneer je dit leest maakt het je leven zoveel simpeler, maak je druk om zaken die belangrijk genoeg zijn en leef je leven zo vol mogelijk. Geniet zoveel mogelijk van het leven en wees blij met de kleine dingen. Levensgeluk zit niet in de grote dingen maar juist in de kleine en het leuke daarvan is dat er daar ook veel meer van zijn.