Get Adobe Flash player

Maandelijks archief: augustus 2012

Het moet zo zijn

Het blijft toch altijd weer wonderlijk hoe dingen kunnen lopen. Ondanks het feit dat je denkt alles voor elkaar te hebben kom je toch gewoon weer voor verrassingen te staan. Dit jaar was de televisie een probleem, de kaart van Canal Digitaal wilde dit jaar niet de zenders prijs geven.
De reden daarvoor was dat de ontvanger die we tijdens vakantie gebruiken al een jaar niet was gebruikt en het activeren van de kaart wilde niet lukken.

Navraag bij Canal Digitaal leerde me dat het apparaat te lang uit de lucht was geweest en dat hij schijnbaar door verouderde software het activatie signaal niet meer kon ontvangen.
Het was dus niet mogelijk om tv te kijken met de ontvanger die we bij ons hadden.
We moesten een list verzinnen en dat was om een HD ontvanger van thuis op te sturen naar de camping in Frankrijk. Mijn zoon heeft alles thuis bij elkaar gezocht en op transport naar Frankrijk gezet.
Het paketje kwam uiteindelijk 5 dagen later aan en…….het werkte het signaal kwam binnen en de zenders werden vrijgegeven.
Maar toen kwam het volgende probleem , de tv die we gebruiken heeft geen HDMI aansluiting en we waren dus gedwongen om een scartkabel te gebruiken met als gevolg een belabberd slecht beeld.
Een beetje googlen op het internet bracht al snel uitkomst.
het is mogelijk om een HDMI aansluiting te verbinden met een DVI aansluiting. Deze laatste aansluiting zit dus wel op de tv en dat zou dus het probleem op kunnen lossen.

Op het internet bestellen en in Frankrijk laten afleveren is geen optie meer in je laatste week vakantie dus we kiezen ervoor om eens te gaan kijken in de dichtstbijzijnde stad Gap of daar misschien zo’n kabel te vinden is.
We zijn uiteindelijk bijna bij alle mogelijke winkels geweest zonder succes totdat ik de laatste mogelijkheid binnen loop. en je kan het je haast niet voorstellen maar in het schap hing slechts 1 eenzame kabel en dat was precies de kabel die ik zocht. Je knippert met je ogen omdat je het niet geloofd maar ook na een extra controle is het echt de enige juiste.
Soms moeten dingen gewoon zo zijn en dit was voor mij weer zo’n voorbeeld, het stelt niets voor en het is niet wereldschokkend maar toch…..

Afscheid van een vriend

Afgelopen zondag 5 augustus werd onder begeleiding van een deel van de vaste camping-vrienden de as van NeNe verstrooid. We kennen hem ongeveer 20 jaar en de laatste jaren was het contact “closer” geworden. Het afgelopen jaar was al te zien dat het niet goed met hem ging, hij was mager geworden en zag er gewoon slecht uit.
Op de dag voor ons vertrek moest hij ineens naar het ziekenhuis in Marseille en dat was geen goed teken. We werden vervolgens door onze vrienden, die nabij Parijs wonen op de hoogte gehouden van het verloop en dat waren geen goede berichten. Het vervelende is echter dat NeNe zelf nooit echt heeft verteld hoe hij er aan toe was, waardoor het bericht van zijn overlijden toch als een bom insloeg. Laten we wel zijn dat 55 jaar veel te vroeg is om afscheid te nemen. onze vriendin uit de omgeving van Parijs is in de week van zijn overlijden nog bij hem op bezoek geweest en de pijn die hij leed moet onbeschrijfelijk zijn geweest want hij gaf tijdens dat bezoek aan dat hij alleen nog maar wilde sterven. Hij stierf uiteindelijk aan kanker aan de Pancreas.

Vaak wordt gezegd dat de goeden altijd als eerste gaan en dat was bij hem ook het geval. We zijn toen we hoorden van zijn overlijden op 3 mei vrijwel direct naar Frankrijk vertrokken, we hebben daar niet over nagedacht want dat was gewoon het juiste om te doen. We hebben onze vriendin nabij Parijs opgehaald en zijn na een nachtje rust de volgende dag doorgereden naar de Franse Alpen om op maandag 7 mei de begrafenis bij te wonen.

Op de begrafenis werden we door verschillende mensen met ongeloof en respect begroet omdat ze niet hadden verwacht dat we 1300 km zouden rijden voor de begrafenis.
De dienst in de kerk van het kleine dorpje was zo druk bezocht dat veel mensen buiten moesten blijven. Het voelde goed om er voor hem bij te zijn geweest, het was een troost voor de familie en we hadden de kans om afscheid te nemen niet willen missen.
Na de begrafenis werd besloten dat op zijn favoriete plek een deel van zijn as zou worden verstrooid. Deze ceremonie vond op 5 augustus plaats maar door het feit dat we bij de trouwerij van andere Franse vrienden waren uitgenodigd konden we daar niet bij zijn.
Naar we hebben gehoord was het emotioneel en goed om op die manier nog een keer de eer te bewijzen.
We waren er niet blij mee dat we er niet bij konden zijn maar je kunt jezelf niet in tweeën splitsen. Ik was er dan ook blij mee dat ik alsnog de zaterdag na de verstrooiing de kans kreeg om mee te gaan naar zijn favoriete plek vanwege het feit dat het de zondag daarvoor niet was gelukt de gedenkplaat goed te bevestigen.

Zijn neef YoYo kwam ons om 08:00 uur halen met zijn 4×4 om vervolgens te vertrekken naar Champcontier. Daar vandaan vertrokken we voor een behoorlijk zware wandeling van ongeveer een uur om het favoriete plekje van NeNe te bereiken. Het is een fantastische plek met een adembenemend uitzicht. De foto’s laten dit duidelijk zien, wanneer je daar staat wordt je stil en kan je alleen genieten… net zoals hij dat veelvuldig moet hebben gedaan.

Het gaat je goed vriend, we houden van je.Tot slot nog een foto van de gedenkplaat die we namens zijn camping-vrienden op zijn favoriete plek hebben geplaatst.


NeNe in zijn element

Een probeersel

Als vervolg op een eerder geschreven artikel over vooruitgang wil ik nu iets anders proberen wat in de zelfde lijn ligt.
Voor de iPhone en voor de iPad bestaat een app waarmee je direct vanaf je telefoon een bericht op je blog kan zetten inclusief foto’s en filmpjes.
Dit heb ik tot nu toe nog nooit geprobeerd en vandaar deze poging.
Ik heb dit jaar nieuwe dakluiken geplaatst in onze caravan. Deze caravan is van 1997 en heeft sindsdien menig maandje in de kokende zuidfranse zon gestaan. En dat laatste doet iets met het kunststof dat is verwerkt in zo’n caravan. Afgelopen jaar braken van twee dakluiken de uitzetters af en konden niet meer goed worden gesloten en moesten daarom worden vervangen. We hebben in Nederland een paar mooie dakluiken gekocht en deze heb ik afgelopen week geplaatst.

De onderstaande foto laat het uitzicht door het nieuwe luik zien.

20120802-182859.jpg