Get Adobe Flash player

De dolfijnentrip

Het is vroeg, heeeeel vroeg wanneer we opstaan voor ons volgende avontuur. We gaan vandaag een aantal km uit de kust met een boot om dolfijnen in het wild te zien zwemmen.

De wekker is om 05:30 uur gezet omdat we om 06:00 uur moeten vertrekken. Het is niet zeker dat we gaan omdat we Komang Su hebben gevraagd om deze trip te regelen maar zij kon niet met zekerheid zeggen of het ook echt door zou gaan.
Besloten wordt de wekker te zetten en maar te zien of er iemand komt, zo niet dan is de weg terug naar bed eenvoudig te vinden.

Maar wanneer we de slaapkamer uitkomen zien we direct dat één van de twee boten al op ons ligt te wachten en dat betekent dus dat het echt doorgaat. Er ontstaat toch enige paniek omdat twee van de opvarende nog op één oor liggen en die moeten nu toch wel heel snel onder zeil vandaan komen om op tijd te kunnen vertrekken. Boot twee arriveert ondertussen ook en enige minuten later stappen we voltallig, op tijd en nog niet helemaal wakker uit de tuin op het strand. Wanneer ik dit schrijf besef ik dat het wel een heel groot voorrecht is om dit te kunnen zeggen…… Maar goed dit gezegd hebbende gaan we terug naar het strand en de twee boten die op ons liggen te wachten.

De kapiteins stellen zich voor, Ketut en putu. Ze zien er vriendelijk en betrouwbaar uit en dat laatste is wel heel belangrijk wanneer je enkele kilometers uit de kust vaart. De bootjes zijn smal en aan weerskanten voorzien van drijvers voor de stabiliteit. We worden vriendelijk verzocht plaats te nemen in de boot en onder het toeziend oog van onze vaste cameracrew verdwijnen we langzaam aan de horizon.
varen
Deze bootjes die er op het eerste gezicht niet zo heel solide en stabiel uitzien blijken in de praktijk alles te zijn wat je niet verwacht. Ze zijn dus heel betrouwbaar en enorm stabiel (de rechter foto hierboven is een filmpje om dit te laten zien). Al snel hebben we volkomen vertrouwen in de situatie en genieten we van al het moois om ons heen. De opkomende zon is fantastisch en wanneer je het gezegde “een goed begin is het halve werk” even door je gedachten laat gaan kan deze dag niet meer stuk. En getuige de foto van de kapitein Ketut, denkt hij er hetzelfde over.

Natuurlijk is er geen garantie voor te geven dat we daadwerkelijk dolfijnen gaan zien, laten we wel wezen het gaat hier om wilde dolfijnen. dolfijnen zijn intelligent en kunnen de boel aardig voor de gek houden. na een reis van ongeveer een half uur zien we in de verte ineens nog eens 20 soortgelijke bootjes opdoemen. Eerlijk gezegd was dit even een domper, gek genoeg dacht ik dat we exclusief zouden gaan kijken naar de dolfijnen maar het is een groepssessie die zijn weerga niet kent.
Natuurlijk moet je dit even verwerken maar je pakt jezelf snel weer op want we zijn gekomen voor de dolfijnen en je mag natuurlijk niet egoïstisch zijn, de natuur is van iedereen.
22 bootjes liggen met stationair draaiende motoren te wachten totdat iemand een vin boven het water uit ziet komen. Wanneer dat gebeurd gaat de hele meute volgas die kant op en…… weg zijn ze weer. Deze intelligente dieren nemen ons gewoon in de maling, zo zijn ze er en zo zijn ze er weer niet.

Wanneer ze er zijn is het een fantastisch gezicht, je kunt niet anders zeggen. in het volgende uur vliegen we van hot naar her met als resultaat een heleboel flippertjes die we op de gevoelige plaat zetten dmv foto’s en op film omdat het eigenlijk geen doen is om te fotograferen. Ik heb het wel geprobeerd maar na een aantal missers ben ik overgestapt op de HD film. gelukkig hebben we in de andere boot een jonge talentvolle fotografe die over het gewenste reactievermogen beschikt en dus wel op tijd op de knop drukt. Het resultaat is een collage van de gefilmde momenten van 28 seconden en een aantal mooie foto’s.
dolfijn
En niet te vergeten een fantastische ervaring die we niet hadden willen missen. We verlaten als een van de laatsten het strijdtoneel met een zeer tevreden gevoel. We hebben veel dolfijnen gezien en dat was natuurlijk te danken aan het goede begin. Tevreden tuffen we terug naar de villa waar onze filmcrew alweer op ons staat te wachten. we stappen van de boot op het strand en van het strand stappen we de tuin in om onze voeten af te spoelen onder de buitendouche. dit uitje heeft ons per persoon 100.000 rupiah gekost wat neerkomt op € 8,- een belachelijk lage prijs voor een onbetaalbare ervaring.
De bootjes vertrekken en de kapiteins nemen zwaaiend afscheid van ons. Het is 08:30 uur, slechts 2,5 uur nadat we vertrokken voor dit avontuur. al zoveel beleefd en de dag moet nog beginnen, we nemen plaats aan de tafel op het terras en eten uitkijkend over de zee onze croissants…………………………..

Mobiel Wifi Breedband Default Mobiel Wifi Breedband Default

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *