Get Adobe Flash player

Regen

Het regent, hoe mooi kan dat zijn. In Nederland baal ik op een verschrikkelijke manier wanneer het regent, maar hier op Bali is het heerlijk. Het is een moment van verkoeling waar iedere Balinees op een gegeven moment naar snakt. Het is hier droog geweest, extreem droog zelfs. Wij zijn hier altijd aan het begin van de regentijd. Iedere middag kans op een regenbuitje maar tot nu toe niet dit jaar. Gisteren voor het eerst een paar spetters die een buitje genoemd mochten worden. En vandaag wordt ik geroepen door Kadek, de fantastische tuinman. Hij wijst naar het veld achter de villa en wijst op het feit dat het daar inmiddels hard regent.
IMG_2023IMG_2025
Het komt uit de bergen en verplaatst zich in rap tempo naar de kust. De eerste spetters zijn al voelbaar en snel wordt alles wat niet nat mag worden op het overdekte deel van het terras gezet. Het regent er lekker op los, niet wat we hier gewend zijn want wanneer het hier echt regent dan komt het met bakken naar beneden. Dit is een beschaaft regentje en ik baal helemaal niet, het geeft me zelfs een nog rustiger gevoel dan ik al had en dat was gevoelsmatig al bijna niet meer mogelijk. De geur van de regen is duidelijk aanwezig en bij de muziek van Buddha Bar 16 geniet ik van deze heerlijke verkoeling. Ik begrijp volkomen dat de Balinezen deze tijd verwelkomen, zeker na de tijd van enorme droogte die achter ze ligt. Het voelt ineens egoïstisch dat we gisteren nog tegen Kadek zeiden dat de regen nog een weekje weg moet blijven omdat we dan vertrekken.
Ook dit moment is een moment om van te genieten op Bali wanneer je het op zijn waarde weet in te schatten.
Langzaam trekt het wolkendek weer open en voel ik de eerste voorzichtige zonnestraaltjes alweer doorkomen. Na regen komt met grote zekerheid weer zonneschijn op Bali, op meer dan 1 manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *